Møt grafikkjournalistene

NTB nyhetsgrafikks styrke er summen av våre ansattes kollektive kunnskap. Vi har bred erfaring fra media og kombinerer dette med teknisk-, visuell- og kommunikasjonspisskompetanse. Nyhetsgrafikk er en del av NTB - Norsk Telegrambyrå AS. Redaksjonen består i dag av fem medarbeidere.  Vi kan vise til både nasjonale og internasjonale priser for arbeidet vårt.

Jonas Taraldsen

Multimediejournalist
Telefon: 91 91 22 77

Multimediejournalist Jonas Taraldsen startet i Nyhetsgrafikk.no i 2011.

Jonas kom til oss fra jobben som faglærer i webpublisering og webprogrammering.

Han har tidligere jobbet som utvikler/designer i Pixmed.
Jonas er utdannet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og har en bachelorgrad i mediefag.

Odd-Øystein Johansen

Grafikkjournalist
Telefon: 41 01 99 69

Odd-Ø. Johansen tok utdannelsen som teknisk illustratør i England med teknisk illustrasjon (perspektiv- og røntgentegning) som spesialfelt.

Han var ansatt i VG som illustratør/tegner i 13 år og har jobbet i Dagbladet som grafikkjournalist i 12 år. Odd-Ø. har mottatt flere internasjonale og nasjonale priser for grafikkarbeid både i VG og Dagbladet.
Odd-Ø. har drevet Norsk Illustrasjonsbyrå med kunder som Norsk Romsenter, Lufttransport og Statoil.

Per Andre Omsveen


Multimediejournalist
Telefon: 907 25 213‬
Multimediejournalist Per Andre Omsveen startet i Nyhetsgrafikk.no i 2018.

Per har utviklet apper på oppdrag for SINTEF og har vært med å utvikle appen Digital Shepherd - for sporing av buskap på beite. Per har erfaring med å utvikler nettsider i HTML/CSS/JavaScript. Per er utdannet ved NTNU Trondheim og har en bachelorgrad i informatikk.

Per Christian Evensen Helme

Redaktør
Telefon: 90 69 26 01


Per Christian Evensen Helme har til sammen 22 års erfaring fra mediebedrifter.
Han har jobbet som grafikkkjournalist i Dagbladet, som gründer, daglig leder Nyhetsgrafikk.no og nå som redaktør for nyhetsgrafikk.
Han er utdannet grafisk designer og har deltatt i en rekke redaksjonelle utviklingsarbeider i Dagbladet. Per Christian var blant annet med i forprosjekteringen av Magasinet. Han har fått flere nasjonale og internasjonale priser for nyhetsgrafikk, blant annet Malofiej og Society for News Design Scandinavia (SNDS). Per Christian er nyhetsgrafikk.nos utvikler av den interaktive nyhetstjenesten.

Helme har tidligere drevet eget firma, med hovedvekt på magasindesign, med kunder som Telenor Mobil, NetCom og Siemens. Han har vært med i juryen for SNDSs avisdesign-konkurranse.

Ta kontakt

Her finner du oss

Send oss en melding